'Overmars wil Bandé, Ten Hag hoopt op Labyad'

Redactie

Ajax gaat op zoek naar een vervanger voor de vertrekkende Amin Younes en denkt hierbij aan Hassane Bandé en Zakaria Labyad.

Younes staat op het punt om Ajax achter zich te laten. De buitenspeler heeft een akkoord met Napoli en beide clubs zijn het deze week eens geworden over de transfersom. De Amsterdammers ontvangen een bedrag van 5 miljoen euro, maar door middel van bonussen kan dit bedrag oplopen tot ongeveer 8 miljoen euro.

Door het vertrek van Younes wil Ajax deze winter nog een nieuwe buitenspeler toevoegen aan de selectie. Marc Overmars hoopt Bandé een halfjaar eerder naar Amsterdam te kunnen halen, zo meldt De Telegraaf. De aanvaller komt per 1 juli 2018 over naar Ajax, maar de club hoopt met KV Mechelen een akkoord te bereiken over een vervroegde transfer.

Ajax klopte onlangs al aan bij de club om Bandé eerder naar Nederland te halen, maar toen ging Mechelen niet akkoord. Erik ten Hag ziet liever dat Zakaria Labyad gehaald wordt. De middenvelder annex aanvaller wil vertrekken bij FC Utrecht en mikt op een stap naar een topclub uit Nederland.

Labyad heeft bij Utrecht nog een contract van 2,5 jaar en heeft geen clausule in zijn verbintenis staan. Hierdoor kan Utrecht ieder bedrag vragen. Mochten Labyad en Bandé niet haalbaar zijn, dan gaat Ajax op zoek naar een alternatief.