Zidane: "Natuurlijk staat mijn baan op het spel"

Redactie

Real Madrid is onder leiding van Zinedine Zidane bezig aan een dramatisch seizoen en de trainer weet dat hij moet vrezen voor zijn baan.

Na negentien wedstrijden is Real Madrid de nummer vier van de Spaanse competitie en heeft het negentien punten achterstand op Barcelona. Hierdoor kan de ploeg de landstitel vergeten. De Copa del Rey kan echter ook niet meer gewonnen worden. Woensdagavond werd Real Madrid uitgeschakeld door Leganes.

Real Madrid won het eerste duel nog met 0-1, maar in eigen huis ging de club met 1-2 onderuit. Hierdoor werd de ploeg van Zidane uitgeschakeld in het bekertoernooi en daar baalde de trainer flink van.

"Mijn spelers hebben er alles aan gedaan", vertelde Zidane op de persconferentie. "Ze hebben gerend en waren bij vlagen niet goed genoeg, maar dat is mijn fout. De oplossing is om te blijven werken. Ik ga naar de situatie kijken en ga daar aan werken. We moeten ons verbeteren. Ja, ik erken dat dit mijn falen is."

"Hoe we de eerste helft speelden... dat kan gewoon niet. We hebben terecht verloren, want we hebben niet gedaan wat we moesten doen. Het is een mislukking en ik neem alle verantwoordelijkheid op me. Ik ben erg teleurgesteld."

De Champions League is momenteel misschien wel de snelste weg naar een prijs. Maar dan moet er gewonnen worden van Paris Saint-Germain. Of zijn baan tijdens de tweeluik op het spel staat, is duidelijk. "Natuurlijk, dat is wel duidelijk. Ik ben hier verantwoordelijk voor, want ik ben de trainer", aldus Zidane.