Van Marwijk aangesteld als bondscoach van Australië

Redactie

Bert van Marwijk gaat alsnog naar het WK van 2018 in Rusland. De Nederlander is aangesteld als bondscoach van Australië.

Onder leiding van Ange Postecoglou plaatste Australië zich voor het WK van 2018, maar nadat de kwalificatieronde succesvol ten einde werd gebracht nam de trainer afscheid van de ploeg. Hierdoor moest Australië op zoek naar een nieuwe bondscoach. Hierbij is het uitgekomen bij Van Marwijk.

Via de officiële kanalen heeft de bond bekend gemaakt dat Van Marwijk tijdens het WK aan het roer zal staan bij de nationale ploeg van Australië. "Het is fantastisch om met Australië naar het WK te gaan", vertelt Van Marwijk in gesprek met Voetbal International.

"We hebben weinig tijd, maar dát is ook de uitdaging. In maart hebben we de eerste oefenwedstrijden tegen Noorwegen en Colombia. Dat is het eerste moment dat we kennis maken met de spelersgroep. Natuurlijk kennen we de ploeg al behoorlijk omdat we in de kwalificatiepoule met Saoedi-Arabië twee keer tegen ze hebben gespeeld. Het uitgangspunt bij het WK is om de volgende ronde te halen. Als we dat redden, dan hebben we het al heel goed gedaan", aldus Van Marwijk.