11-jarige tafeltennisster gaat voor medaille op Commonwealth Games

heywoodu

Ze is wat jong, maar dat mag de pret niet drukken: tafeltennisster Anna Hursey is officieel geselecteerd voor de Gemenebestspelen in het Australische Gold Coast, waar ze met haar 11 jaar de jongste persoon ooit zal zijn die Wales op een dergelijk groot toernooi vertegenwoordigt.

Hursey mag dan jong zijn, aan ervaring is er geen gebrek. Vorig jaar stond ze op haar 10e namelijk al op het Europees kampioenschap voor landenteams, waar ze de opponenten in een van de lagere divisies op het EK alleraardigst partij wist te bieden.

De talentvolle speelster wil zichzelf niet teveel druk op gaan leggen: "Normaal gesproken word ik niet nerveus, ik weet dat ik heel jong ben en nog heel veel kansen ga krijgen. Soms kan ik niet geloven hoeveel mensen er zullen zijn en als de koningin er dan ook nog is zou dat echt een droom zijn", vertelt Hursey.

"Ik ben trots op mijzelf, maar ik ben niet zenuwachtig. Als ik daar eenmaal ben komt dat denk ik wel." Puur voor de lol gaat ze niet, ze wil presteren ook: "Ik ga, en dat is heel mooi, maar ik wil mensen laten zien dat ik ook echt goed ben in deze sport", aldus Hursey, die mogelijk zelfs voor de medailles wil gaan.

"Eerst had ik puur plezier bij mijn club, maar toen werd ik geselecteerd voor Wales en begon ik echte competities te spelen, dat is een grote sprong. Soms mis ik school voor wedstrijden, en vaak ga ik na school nog drie uur tafeltennissen. Ook ga ik wel eens hardlopen met mijn vader, als je er aan gewend bent is het allemaal wel leuk."

Op 4 april beginnen de vierjaarlijkse Gemenebestspelen, waar alle landen uit het Britse Gemenebest aan mee zullen doen.