Richeze wint vierde etappe in Vuelta a San Juan

H.Vviv

Maximiliano Richeze heeft in de Vuelta a San Juan de vierde etappe op zijn naam geschreven. De Argentijn van Quick-Step Floors was na 182,8 kilometer tussen San José Jachal en Villa San Agustín de snelste in de massasprint. De Italiaan Giacomo Nizzolo werd tweede, voor zijn landgenoot Matteo Pelucchi.

Vijf renners gingen in de begin van de etappe in de aanval. Het vijftal zou meer dan vier minuten pakken op het peloton, maar werden ruim op tijd teruggepakt. In de afdaling op 45 kilometer van het einde was er een een valpartij, waar Fernando Gaviria het grootste slachtoffer was. De winnaar van de eerste etappe zou de wedstrijd verlaten.

Op twintig kilometer van de streep werd de wedstrijd ook even kort geneutraliseerd vanwege een passage waar een rivier buiten zijn oevers getreden was. Na de neutralisatie zouden de renners zich opmaken voor een massasprint, waarin Richeze de snelste was mede dankzij goed voorbereidingswerk van zijn ploeg Quick-Step Floors. De leiderstrui van Filippo Ganna kwam in deze etappe niet in gevaar.