PvdA geeft burger de middelvinger

heywoodu

De Partij van de Arbeid in Meppel heeft onbedoeld de nodige lachers op haar hand gekregen. De partij wilde een wervende advertentie plaatsen in de Meppeler Courant, maar daarbij ging iets niet goed: in het logo is niet de bekende vuist, maar een heuse middelvinger te zien.

"Ik wil graag uitleggen wat er fout is gegaan, maar ik weet het zelf ook nog niet", aldus hoofdredacteur Hans van Velzen tegenover Metro"Ik ben het nog aan het uitzoeken." De PvdA beweert dat wel gewoon het juiste logo is aangeleverd, wat zou betekenen dat iemand bij de Meppeler Courant de boel heeft lopen naaien. "Dat zou heel erg zijn, maar ik weet het nog niet. Als het bewust gedaan is zullen er zeker maatregelen volgen", zegt Van Velzen.

De reacties bij de lokale PvdA zijn verdeeld. Fractievoorzitter Folkert Hummel is in elk geval geen zuurpruim en kan er wel om lachen. "Het was in elk geval niet de bedoeling, maar als je alles te serieus gaat nemen krijg je het wel heel zwaar", zegt hij.

De voorzitter van de lokale afdeling, kandidaat-wethouder Jolida Voetelink, lijkt in tegenstelling tot haar partijgenoot helemaal van haar apropootje gebracht. "Je zou denken dat het een rattenstreek van iemand is, van mensen die dit expres gedaan hebben", foetert ze. "Het is een fout, niet een foutje! Ik ben nog met de krant in gesprek over hoe dit kan, maar op Twitter gaan mensen al helemaal los richting ons."