Moordenaar maalt slachtoffers door te verkopen gehakt

heywoodu

Uit Canada komt een verhaal waardoor het geloof in de mensheid weer een beetje afneemt. Ene Robert Pickton is daar veroordeeld voor 49 moorden, en de slachtoffers werden verkocht aan onwetende dorpsgenoten...als gehakt.

De varkensboer woonde in een caravan, waar hij nogal eens prostituees uitnodigde. Die eindigden allemaal vol drugs op de slachtbank, waarna ze voer voor de varkens werden. Dat gold niet voor alles, want 'mooie stukken vlees' hield Pickton apart: die gingen de vleesmaler in om zo in het gehakt verwerkt te worden.

Niemand wist uiteraard wat ze nou echt kochten bij de slager en zelfs de politie zat heerlijk van zijn spaghetti te smullen. Daar at hij zelf overigens niet van mee, 'want ik ben geen fan van dat Italiaanse voer', zo zei hij. In 2007 werd de zieke geest al tot levenslang veroordeeld, maar nu zijn meer details over zijn moorden naar buiten gekomen.

Pickton bekende nooit en zat nabestaanden in de rechtbank vierkant uit te lachen. Tegen een celgenoot vertelde hij echter alles en helaas voor hem bleek die celgenoot een undercoveragent. Hij had soep gedronken uit de schedels van slachtoffers en mishandelde hen vreselijk. Pickton had in 1997 al opgepakt kunnen worden, maar de politie lette niet op: een bebloede vrouw werd op het bureau min of meer genegeerd, want men geloofde de rijke varkensboer eerder dan een heroïnehoer, tot men jaren later vriezers vol afgehakte ledematen aantrof bij Pickton thuis.