Halep en Kerber doodsimpel naar halve finales Australian Open

heywoodu

Tennissters Simona Halep en Angelique Kerber staan tegenover elkaar in de halve finales van de Australian Open. De bij een kwartfinales van een Grand Slam toch wel te verwachten inspanning kwam er voor beiden niet: Karolina Pliskova en Madison Keys konden geen partij bieden.

Wereldranglijstaanvoerster Halep speelde tegen de als zesde geplaatste Pliskova. De Tsjechische begon nog uitstekend, brak Halep en kwam op 3-0, maar vanaf dat moment ging het fout. De Roemeense brak Pliskova drie keer op rij en won de set, waarna de Tsjechische in set twee maar twee games wist te winnen: 6-3, 6-2.

De als 21e geplaatste Kerber kreeg nog een stuk minder tegenstand van de Amerikaanse Keys (17). De Duitse brak gelijk twee keer en kwam geen enkel moment in de problemen, waardoor ze de partij in krap vijftig minuten af kon maken: 6-1, 6-2. 

Halep staat voor het eerst in de halve finales in Melbourne en hoopt haar eerste Grand Slam-toernooi te winnen. Kerber pakte de titel in 2016, haar eerste van tot nu toe twee Grand Slam-eindzeges.