Schuurs en Rojer onderuit op Australian Open, topduo's sneuvelen

heywoodu

Op de Australian Open zijn Demi Schuurs en Jean-Julien Rojer in de achtste finales van het gemengd dubbelspel uitgeschakeld. Het Nederlandse duo verloor kansloos van de Canadese Gabriela Dabrowski en de Kroaat Mate Pavic: 1-6, 3-6.

In het mannendubbelspel viel het doek in de kwartfinales voor Lukasz Kubot en Marcelo Melo, als eerste geplaatst. Het Pools/Braziliaanse duo ging na een spannende wedstrijd onderuit tegen Ben McLachlan en Jan-Lennard Struff uit Japan en Duitsland.

De gebroeders Bob en Mike Bryan, als zesde geplaatst, haalden voor het eerst sinds Wimbledon 2012 weer eens de halve finales op een Grand Slam. De Amerikanen waren met 6-1, 6-4 te sterk voor Marcin Matkowski (Polen) en Aisam-ul-Haq Qureshi (Pakistan).

In het damesdubbel gingen de nummers één van de plaatsing eveneens onderuit. Latisha Chan uit Taiwan en de Tsjechische Andrea Hlavackova verloren met 6-4, 0-6, 7-6 (6) van de Hongaarse Timea Babos en Kristina Mladenovic uit Frankrijk.

Dat duo speelt in de halve finales opnieuw tegen een Taiwanese: Hsieh Su-wei sloeg zich aan de zijde van haar Chinese vriendin Peng Shuai overtuigend langs het Tsjechische topduo Barbora Strycova/Lucie Safarova: 6-1, 6-4.

De andere halve finale gaat tussen Irina-Camelia Begu/Monica Niculescu (Roemenië) en Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (Rusland). De Roemeense dames wonnen met 4-6, 6-2, 6-0 van Jennifer Brady en Vania King uit de VS, de als tweede geplaatste Russinnen waren Dabrowski en de Chinese Xu Yifan met 0-6, 6-1, 7-6 (2) de baas.