PSG legt transfervrije Diarra vast

Redactie

Paris Saint-Germain heeft zich versterkt met Lassana Diarra. De middenvelder was transfervrij en heeft een contract getekend voor anderhalf seizoen.

De 32-jarige middenvelder zat zonder club nadat zijn contract bij Al-Jazira eind december afliep. De 34-voudig Frans international kan woensdag tegen Guingamp in de Coupe de France zijn debuut maken.

Diarra werd geboren in Parijs, maar speelde nooit voor PSG. Op jonge leeftijd sloot hij zich aan bij Le Havre en die club verkocht hem in 2005 aan Chelsea. Na twee seizoenen nam Arsenal de middenvelder over, maar zijn verblijf bij the Gunners was van korte duur omdat een half jaar later Portsmouth zijn nieuwe club werd.

Weer een jaar later legde Real Madrid twintig miljoen euro neer voor Diarra en in drie seizoenen in Spanje kwam hij tot 116 wedstrijden. Vervolgens speelde de Fransman nog voor Anzhi Makhachkala, Lokomotiv Moskou, Olympique Marseille en meest recent Al-Jazira.

"Ik ben erg blij dat ik getekend heb voor de club uit mijn thuisstad", vertelt Diarra op de officiële clubwebsite van PSG. "PSG vertegenwoordigt veel voor mij en, met de internationale dimensie die de club de laatste seizoenen heeft gekregen, is het de droom van elke speler om hier te spelen."

"Ik heb het geluk om deze droom waar te maken, om te weten hoe het voelt om te spelen in het Parc des Princes en het Rouge et Bleu te dragen. Ik ben van plan om alles te laten zien wat ik in me heb, al mijn ervaring mee te nemen en mij verlangen om te spelen te tonen, om te bewijzen dat de club de juiste keuze heeft gemaakt om het vertrouwen in mij uit te spreken."