Barcelona neemt afscheid van Mascherano

Redactie

Javier Mascherano vertrekt naar zevenenhalf jaar bij Barcelona, zo heeft de club dinsdagmiddag bekend gemaakt.

De Catalanen maken geen melding van waar de Argentijnse verdediger zijn carrière gaat vervolgen, maar dat zal naar alle waarschijnlijkheid Hebei China Fortune worden, dat tien miljoen euro betaalt voor Mascherano. Woensdag werd er om 11.00 uur een ceremonie georganiseerd waarbij voorzitter Josep Maria Bartomeu en de selectie afscheid neemt van de 33-jarige Argentijns international.

Mascherano stapte in de zomer van 2010 voor twintig miljoen euro over van Liverpool naar Barcelona, waar hij vervolgens direct een basisspeler werd. Bij Spaanse grootmacht werd de Argentijn omgeschoold van verdedigende middenvelder tot centrale verdediger.

Dit seizoen raakte Mascherano zijn basisplaats kwijt en bleef zijn inbreng onder Ernesto Valverde tot dusver beperkt tot twaalf wedstrijden. De 141-voudig won in Catalaanse dienst veertien prijzen, waaronder viermaal LaLiga en twee keer de Champions League. In totaal kwam Mascherano tot 334 wedstrijden voor de club, waarin hij één keer het net vond en hij is na Lionel Messi, Phillip Cocu en Dani Alves de buitenlander met de meeste wedstrijden voor Barcelona.