De Boer: "Er komen genoeg jonge toptalenten aan"

Redactie

Ronald de Boer ziet dat er voldoende talent rondloopt in de Eredivisie en stelt dat er ook spelers met persoonlijkheden zijn.

Het Nederlands elftal ontbreekt komende zomer op het WK in Rusland, waar hij tijdens het EK in Frankrijk van 2016 ook al verstek moest laten gaan. "We moeten gewoon geduldig zijn er zijn genoeg talenten. Ik weet zeker dat we uiteindelijk met Oranje weer mee gaan doen om de prijzen", vertelt De Boer in gesprek met Metro.

"Er komen genoeg jonge toptalenten aan. Matthijs de Ligt vind ik een geweldenaar. Zo sterk en nog zo jong. Dat wordt een grote. Kluivertje komt er ook aan. Die heeft de bravoure van Patrick. Dat hele onbezorgde: We doen het wel even. Dat vind ik ook mooi om te zien. Die twee zijn nu al persoonlijkheden."

"Verder bij PSV ben ik onder de indruk van Marco van Ginkel. Een heel goede speler, al zit hij nu niet in een goede fase." De oud-international komt tot slot met nog een opmerkelijke naam. "Ik vind Wout Weghorst een zeer sterke persoonlijkheid. Een type met passie en een winnaarsmentaliteit. Hoe hij voor de camera staat, daar kijk ik graag naar. Hij is misschien geen spectaculaire speler, maar hij brengt altijd iets te weeg. Dat is belangrijk."