17-jarigen opgepakt voor overval op Aldi

Monique Verlind (DJMO)

De recherche heeft dinsdagochtend in alle vroegte twee 17-jarige jongens uit Eersel en Netersel opgepakt voor een overval op de Aldi in Eersel. De supermarkt werd op 29 december 2017 overvallen.

Die avond waren rond 20.45 uur enkele klanten en een medewerkster aanwezig. Er kwam een man de winkel aan de Lindestraat binnengelopen met een masker voor zijn gezicht en een wapen in zijn hand. Hij maakte geld en sigaretten buit en ging er daarna vandoor. Er raakte niemand gewond. Direct na de overval startte de recherche een uitgebreid onderzoek, waarin de twee jongens als verdachte naar voren kwamen. De precieze rol van de verdachten wordt verder onderzocht.

De verdachten werden dinsdagochtend rond 7.30 uur aangehouden. Ze zitten vast en worden verhoord. De recherche gaat verder met het onderzoek. Zo worden de jongens verhoord en zijn de woningen van de twee doorzocht. In de Kempen werden de afgelopen maanden vaker overvallen gepleegd. De politie bekijkt of de jongens ook in verband kunnen worden gebracht met deze zaken.

17-jarigen opgepakt voor overval op Aldi (Foto: stockfoto politie.nl)
17-jarigen opgepakt voor overval op Aldi (Foto: stockfoto politie.nl)