Jong Ajax houdt net stand na comeback Cambuur

Redactie

Jong Ajax heeft in de Jupiler League een nipte overwinning behaald op Cambuur. De Friese bezoekers kwamen na rust nog gevaarlijk dichtbij.

Jong Ajax leek een zorgeloze avond te krijgen toen het binnen 25 minuten al 3-0 voor de thuisploeg stond. Mateo Cassierra opende na elf minuten de score en even later was ook Noa Lang trefzeker. Uit een voorzet van diezelfde Lang schoot Carel Eiting vervolgens de derde Amsterdamse goal tegen de touwen.

De Ajax-beloften misten daarna wat kansjes en Cambuur kwam na ruim een uur iets dichterbij via Nigel Robertha. De oud-speler van Feyenoord scoorde uit een tegenaanval van de Friezen. Een kwartier voor tijd werd het zelfs 3-2 toen Robertha profiteerde van geklungel in de verdediging van Ajax.

Cambuur probeerde nog aan te dringen, maar Jong Ajax hield toch stand. De ploeg profiteert daarmee optimaal van de nederlagen die zowel N.E.C. als koploper Fortuna Sittard dit weekend leed. Na 21 speelronden staat Jong Ajax derde, twee punten achter Fortuna en één achter de Nijmegenaren.

Uitslagen Jupiler League maandag
Jong Ajax - SC Cambuur 3-2
Jong AZ - FC Den Bosch 1-1