Real Madrid kent geen genade met Deportivo

Redactie

Real Madrid heeft eindelijk weer drie punten gepakt in La Liga. De thuisploeg herstelde zich ijzersterk, nadat Deportivo La Coruña de leiding nam.

Real won op 9 december voor het laatst in de Spaanse competitie (5-0 tegen Sevilla, red.). Daarna werd er verloren van Barcelona en Villarreal en gelijkgespeeld tegen Celta de Vigo, waardoor het elftal van Zinédine Zidane wel weer eens een opsteker kon gebruiken. Het was echter Deportivo dat in Bernabéu op voorsprong kwam.

Halverwege de eerste helft tekende Adrián voor de 0-1 tussenstand, waarna Real meteen kansen kreeg op de gelijkmaker. Deportivo-keeper Rubén keerde op fraaie wijze een kopbal van Cristiano Ronaldo en even later kwam een poging van Marcelo via Rubén tegen de paal. Kort daarna zorgde Nacho alsnog voor de verdiende 1-1.

Vlak voor rust krulde Gareth Bale de bal prachtig in de hoek en vanaf dat moment speelde Real een gewonnen wedstrijd. Binnen het kwartier na rust maakte Bale ook zijn tweede goal (kopbal uit hoekschop) en tien minuten later was ook Luka Modric trefzeker. De Kroaat mikte de bal van buiten het strafschopgebied beheerst in de lage hoek.

In het slotkwartier was het de beurt aan Cristiano Ronaldo om ook weer eens toe te slaan. De Portugees scoorde twee keer vanuit een voorzet vanaf de rechterflank. Bij de tweede, een kopbal op aangeven van Lucas Vazquez, raakte hij geblesseerd aan zijn hoofd. Ronaldo speelde het duel wel gewoon uit.

Doordat ook Nacho nog zijn tweede goal maakte, eindigde het in 7-1 voor de Koninklijke. Real Madrid is daardoor weer vierde in La Liga, al is het gat met Barcelona nog steeds zestien punten. Valencia heeft vijf punten voorsprong op de ploeg van Zidane, die nog een wedstrijd tegoed heeft