Watford stuurt Marco Silva de laan uit

Redactie

Watford heeft afscheid genomen van Marco Silva. Een reeks teleurstellende resultaten ligt aan de basis van het afscheid van de Portugees.

De veertigjarige manager werd beschouwd als een van de beste managers tijdens de eerste seizoenshelft van de Premier League en werd zwaar in verband gebracht met Everton. Watford kende echter een dramatische periode en de ploeg staat nu tiende op slechts vijf punten van de degradatiestreep. De ploeg won slechts een van de laatste acht competitiewedstrijden.

"De club is ervan overtuigd dat de aanstelling van Silva de juiste was en als er geen ongerechtvaardige aanbieding was gekomen van een rivaal van de Premier League, zouden we onder zijn leiding succesvol zijn gebleven", luidt een verklaring van Watford. "We hebben echter gezien dat deze aanbieding heeft gezorgd dat er een verlies is van focus en slechtere resultaten heeft opgeleverd."

"Voor de veiligheid en het succes van de club is het bestuur van mening dat het een verandering moest doorvoeren. De club zal proberen om snel een opvolger te vinden en zal verder geen commentaar geven op deze beslissing."