"Younes wil niet slechts een back-up zijn voor Ajax"

Redactie

Met het oog op het WK komende zomer wil Amin Younes aan spelen toekomen en dus valt een vertrek bij Ajax deze maand niet uit te sluiten.

De Duitse vleugelaanvaller is zijn basisplaats kwijtgeraakt aan Justin Kluivert, maar Ajax wil hem eigenlijk niet laten gaan. Toch is een transfer niet uit te sluiten, stelt zaakwaarnemer Nicola Innocentin in gesprek met De Telegraaf: "Met Marc Overmars is afgesproken dat er over een transfer valt te praten als er van een win-winsituatie sprake is."

Er kwam al een miljoenenbod binnen uit de Premier League op de vijfvoudig international. "Ajax ontving een bod van tien miljoen euro. Maar Swansea was uit sportief oogpunt geen club, waar Amin heen wilde." Club uit Wales is echter niet de enige geïnteresseerde. "Ik ben door Zenit Sint-Petersburg, Internazionale, Watford, Sevilla en Napoli benaderd." Van een akkoord met laatsgenoemde club is nog geen sprake, ondanks verschillende berichtgeving. "Amin heeft geen overeenkomst met welke club ook. Napoli heeft noch Ajax noch Amin een voorstel gedaan."

Innocentin benadrukt dat Younes niet koste wat kost een transfer gaat forceren. "Hij is een speler van Ajax heeft twee belangrijk doelen: landskampioen worden en een plaats in de WK-selectie van Duitsland veroveren. Amin maakte de laatste interlands deel uit van de selectie van de Mannschaft, waar bijvoorbeeld ook Leroy Sané en Julian Draxler in zaten. Zij spelen bij Manchester City en PSG. Amin wil waarde hebben voor Ajax, dus spelen, en niet slechts een back-up zijn."