Van Barneveld beboet voor wangedrag, Pipe voor hoesten

heywoodu

De tuchtcommissie van dartbond PDC heeft bekendgemaakt wie in het vierde kwartaal van 2017 - inclusief het afgelopen WK - boetes heeft gekregen en waarvoor, inclusief de hoogte. Onder meer Raymond van Barneveld en Justin Pipe mogen de portemonnee trekken.

Van Barneveld mag drieduizend pond overhandigen, met een voorwaardelijke boete van nog eens tweeduizend pond. De Hagenaar ging op de World Grand Prix onderuit tegen John Henderson en na afloop heeft hij schijnbaar een klein beetje gefrustreerd gereageerd. Zo keilde Barney zijn drinken door de oefenruimte en gooide hij na afloop zijn mapje met pijlen op de grond, waar hij dan ook nog eens tegenaan trapte. Daarnaast zou Van Barneveld op camera nog hebben gespuugd.

Pipe krijgt ook drieduizend pond en wel vanwege het 'hoestincident' op het WK. Tijdens de wedstrijd tegen Bernie Smith zou The Force, doorgaans gezien als een van de meest vriendelijke spelers op de tour, opzettelijk gehoest hebben om zijn tegenstander af te leiden. Dat hij dat bewust deed gelooft lang niet iedereen, maar hij werd in zijn volgende partij gelijk getrakteerd op een ietwat bizar fluitconcert. De tuchtcommissie heeft in elk geval besloten hem een boete op te leggen.

De Nederlandse jeugdspeler Rolf ten Heuvel mag een half jaar lang gaan leren om zich niet als een kleuter te gedragen. Tijdens een toernooi op de Development Tour in november is hij schijnbaar flink de mist in gegaan: onsportiviteit, negeren van officiële instructies, agressiviteit richting een official, het prijkt allemaal al op zijn lijstje en dat leidde tot een schorsing. Broer Job ten Heuvel deed gezellig een beetje mee en kwam er vanaf met een boete.

Het hele lijstje boetes van 2017 is hier te vinden.