Prostaatkanker geconstateerd bij Van Hanegem

Redactie

Willem van Hanegem heeft prostaatkanker. De oud-voetballer en oud-trainer begint volgende week aan een serie van 35 bestralingen in zeven weken tijd.

In het Algemeen Dagblad vertelt De Kromme dat bij een jaarlijks onderzoek verhoogde waarden in zijn bloed werden gevonden en dat bleek bij nader onderzoek prostaatkanker te zijn. "Ik had dit nieuws niet zien aankomen. Dacht echt dat wel mee zou vallen. Het was schrikken. Ook voor mijn omgeving. Zij schrokken pas echt. ‘Jij loopt nog zo gezond rond. Waarom heb jij dat nou?’ zeiden ze. Maar na een nachtje slapen vond ik alles wel weer normaal. Toen ben ik lekker gaan golfen."

"Ik sta natuurlijk niet te juichen nu ik 35 keer bestraald moet worden. Maar de dokter heeft gezegd dat de kans bijna 100 procent is dat het goed komt. Dus waarom zou ik dan bij de pakken gaan neer gaan zitten?", vervolgt Van Hanegem. "Maandag starten we met 35 bestralingen. Zeven weken lang op doordeweekse dagen, in het weekend vrij. Dat wordt natuurlijk een hele opgave, al woon ik gelukkig dicht bij het ziekenhuis. Ik hoef niet, zoals veel andere mensen, iedere dag 50, 60 kilometer te reizen."

Het verhaal begon vorig jaar november, maar Van Hanegem vond het niet nodig om het nieuws met de buitenwereld te delen. "Ik vond niet dat anderen dan mijn familie, en nog wat naasten, het hoefden te weten. Maar in het ziekenhuis ben ik al door veel mensen gezien en inmiddels word ik ook gebeld door journalisten. Dus ik dacht: ik vertel dit verhaal nu een keer."