Forza Horizon 3 doet native 4K op Xbox One X

Wouter (2dope)

Afgelopen nacht is er een patch uitgebracht voor Forza Horizon 3 die specifiek voor Xbox One X een hoop grafische toeters en bellen toevoegt, waarvan de opvallendste de ondersteuning is voor 'native 4K'. Volgens de hardware-analisten bij DigitalFoundry doet de One X-versie van FH3 nauwelijks onder voor de pc-versie.

'Native 4K', ook wel 'True 4K' betekent een compromisloze 4K-resolutie (3840x2160). Dit in tegenstelling tot 'dynamic 4K', waarbij de resolutie dynamisch wordt opgeschaald tot maximaal 4K. Deze laatste technologie wordt veel gebruikt door zowel PlayStation 4 Pro als Xbox One X voor talloze games en houdt in dat deze games tót 4K kunnen draaien, maar de resolutie een groot deel van de tijd schommelt tussen bijvoorbeeld 1440p en 2160p. Forza Horizon 3 houdt dus te allen tijde vast aan de volledige 4K-resolutie.

Verder zijn er features om de beeldkwaliteit te verbeteren zoals 16x anisotropic filtering, 4x MSAA (multi-sample antialiasing), verbeterde motion blur en meer detail in de auto's en de circuits. De hardwaretesters bij Eurogamers DigitalFoundry legden de Xbox One X-versie en de pc-versie naast elkaar om te beoordelen hoe deze versies zich tot elkaar verhouden.

Forza Horizon 3 kwam in september van 2016 uit voor Xbox One en Windows 10 en wordt door veel mensen beschouwd als het beste deel uit de hele franchise.