Servicekanonnen onderuit op Australian Open, ook Sock verliest

heywoodu

Het mannentoernooi op de Australian Open is in de eerste uren gelijk drie hooggeplaatste spelers kwijtgeraakt. De Amerikaan Jack Sock, achtste op de plaatsingslijst, moest in vier sets buigen voor de Japanner Yuichi Sugita, die pas voor de tweede keer in zijn toch al vrij lange loopbaan het hoofdtoernooi haalde: 6-1, 7-6 (4), 5-7, 6-3.

Naast Sock haalden ook twee echte servicekanonnen de tweede ronde niet. John Isner was in Melbourne als zestiende geplaatst en vuurde tegen de Australiër Matthew Ebden gewoon weer 24 aces af, maar het mocht niet baten. Gesteund door zijn thuispubliek sloeg de 30-jarige Ebden zich voor de derde keer in zijn loopbaan naar ronde twee: 6-4, 3-6, 6-3, 6-3.

De Zuid-Afrikaan Kevin Anderson, als elfde geplaatst, sneuvelde tegen de Brit Kyle Edmund, die overigens net als Anderson geboren is in Johannesburg. Edmund stond set één af, maar na drie sets kreeg hij goed vat op de wedstrijd en kon hij de partij definitief omdraaien: 6-7 (4), 6-3, 3-6, 6-4, 6-4. Ook Philipp Kohlschreiber sneuvelde al. De als 27e geplaatste Duitser ging in een opvallend wisselvallige partij met 6-3, 2-6, 6-0, 1-6, 6-2 onderuit tegen de Japanner Yoshihito Nishioka.