Dortmund kan niet profiteren van nederlaag Schalke

Redactie

Borussia Dortmund en VfL Wolfsburg hebben een punt overgehouden aan hun onderling treffen. Er werd in Dortmund niet gescoord.

Bij de thuisploeg ontbrak sterspeler Pierre-Emerick Aubameyang vanwege een disciplinaire schorsing. Van de drie Nederlanders bij Wolfsburg was alleen Paul Verhaegh van de partij. De kansen waren schaars voor rust, waarbij de beste kans te noteren viel voor Dortmund. Vanaf een voorzet van de rechterflank kreeg Andriy Yarmolenko de bal op zijn been, maar niet genoeg om de bal tot doelpunt te promoveren.

Direct na rust is het de Oekraïner die de thuispoeg op voorsprong zetten. Mario Götze zet de aanvaller vrij voor doelman Koen Casteels, maar Yarmolenko schiet hoog over. Een kwartier voor tijd worden de gasten ook gevaarlijk. Van ruime afstand neemt William het doel van Roman Bürki onder vuur en de Zwitser kan er nog net een hand tegen zetten.

De heenwedstrijd tussen beide ploegen was op 19 augustus in een klinkende zege geëindigd voor Dortmund, dat destijds nog onder leiding stond van Peter Bosz, maar zondagavond werd er niet gescoord in het Signal Iduna Park. Dortmund wist daardoor nauwelijks te profiteren van de nederlaag van nummer drie Schalke 04 tegen RB Leipzig (3-1). De achterstand is nu nog één punt.

Uitslagen Bundesliga zondag
Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 0-0
1. FC Köln - Borussia Mönchengladbach 2-1