Zwak Arsenal te kijk gezet in Bournemouth

Redactie

Arsenal wacht nog steeds op de eerste overwinning van 2018. De Londenaren gingen zondag pijnlijk onderuit bij Bournemouth.

The Gunners verschenen in het Vitality Stadium zonder Alexis Sánchez aan de aftrap. De Chileen zat vanwege zijn aanstaande transfer naar Manchester United of Manchester City niet bij de wedstrijdselectie. Alexandre Lacazette had voorin een basisplek, met Alex Iwobi en Danny Welbeck om hem heen. In aanvallend opzicht kon Arsenal voor rust desondanks geen vuist maken.

Via onder meer Ainsley Maitland-Niles en Welbeck creëerden de gasten wel wat kansjes, maar het grootste deel van de basiself speelde onder z'n niveau. Bournemouth bleef vrij simpel overeind, al werd het kort na rust toch 0-1. Héctor Bellerín kreeg op de rechterflank veel ruimte om te scoren na een mooie pass van Iwobi.

In de laatste twintig minuten ging het voor Arsenal echter volledig mis. Petr Cech zat ernaast bij een voorzet vanaf de rechterkant, waardoor Callum Wilson de bal in een leeg doel kon tikken. Vier minuten later kwamen The Cherries zelfs op voorsprong. Wilson ontsnapte aan de buitenspelval en hij legde af op Jordon Ibe, die zijn eerste competitiegoal voor Bournemouth wist te maken.

Kort voor die treffer waren Aaron Ramsey en Theo Walcott ingevallen bij Arsenal, maar ook zij konden het tij niet keren. Het bleef bij 2-1. In de laatste vijf competitiewedstrijden pakte het team van Arsène Wenger slechts zes punten. Het gat met Tottenham Hotspur en Liverpool (vijfde en vierde) is daardoor opgelopen tot vijf punten. Bournemouth stond vooraf net boven de gevarenzone en pakt dus drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.