Chelsea thuis niet langs tiental van Leicester City

Redactie

Leicester kwam op Stamford Bridge verrassend goed uit de startblokken. De bezoekers waren telkens dreigend als ze het doel van Thibaut Courtois zochten. Shinji Okazaki kreeg een goede kans, maar zijn schot ging over. Ook Jamie Vardy wist het Londense doel kort daarna net niet te vinden.

Namens Chelsea was de beste mogelijkheid na een kwartier voor Cesc Fabregas, die doelman Kasper Schmeichel tot een redding dwong. The Blues leken beter in de wedstrijd te komen, maar Leicester bleef ook gevaarlijk. Met name Riyad Mahrez maakte het de Chelsea-defensie continu lastig.

Na ruim een halfuur kreeg de gastheer een tegenvaller te verwerken. Gary Cahill moest zich wegens een blessure namelijk laten vervangen voor Andreas Christensen. Kort daarna werd Leicester City weer gevaarlijk, maar voor het doel stond niemand om een gevaarlijke voorzet van Mahrez binnen te tikken.

Ook in de tweede helft maakten The Foxes vaak de dienst uit en Mahrez dacht een strafschop te krijgen toen hij onderuit ging in een duel met Christensen. Het spel ging echter door. In de slotfase moesten de gasten met tien man verder nadat Ben Chilwell in korte tijd twee gele kaarten kreeg.

Chelsea was niet bij machte om van die overtalsituatie te profiteren. Het bleef 0-0 op Stamford Bridge, waardoor het team van Antonio Conte in punten nu gelijk staat met Manchester United. De nummer twee van de Premier League komt maandagavond in actie tegen Stoke City (thuis).

Uitslagen Premier League zaterdag
Chelsea - Leicester City 0-0
Crystal Palace - Burnley 1-0
Huddersfield Town - West Ham United 1-4
Newcastle United - Swansea City 1-1
Watford - Southampton 2-2
West Bromwich Albion - Brighton & Hove Albion 2-0
Tottenham Hotspur - Everton 4-0