Dartsoma: "Verschil in prijzengeld met mannen is oneerlijk"

heywoodu

Dartster Paula Jacklin heeft opgeroepen om het prijzengeld in het darts meer gelijk te gaan trekken. De 60-jarige dartsoma werd dinsdag op Lakeside in de eerste ronde uitgeschakeld door de Nederlandse Aileen de Graaf, waarbij met name Jacklin een abominabel slecht niveau ten tonele bracht.

Toch vindt Jacklin dat het prijzengeld bij de vrouwen flink de lucht in moet. Op dit moment staat dat op Lakeside voor de winnares bij de vrouwen op twaalfduizend pond, terwijl de winnaar van het mannentoernooi honderdduizend pond mee naar huis mag nemen - overigens nog steeds slechts een kwart van het geld wat Rob Cross als PDC-wereldkampioen kreeg.

"Het verschil in prijzengeld is zo groot en ik ben van mening dat dat oneerlijk is richting de vrouwen", aldus de excentrieke Jacklin, die graag met stevige muziek het podium betreedt. "Een aantal vrouwen gooien betere gemiddelden dan de mannen", beweert ze. "Op mijn leeftijd nog spelen is een prestatie, maar er zou meer prijzengeld moeten zijn voor de vrouwen."

Overigens zijn er bij de vrouwen in de eerste ronde drie geweest die een gemiddelde score van boven de 80 lieten noteren: Anastasia Dobromyslova (82,73), Trina Gulliver (80,62) en Lorraine Winstanley (80,01). In 27 mannenwedstrijden hebben we op Lakeside tot dusverre negen spelers gezien die de 80 gemiddeld niet haalden.