Bale noemt Terminator 4 'schandvlek'

Redactie

Acteur Christian Bale beschouwt zijn medewerking aan de vierde Terminator-film Salvation nog steeds als een schandvlek in zijn carrière. Ik erger me er enorm aan, stelt hij in een interview met MTV.

In het derde vervolg in de postapocalyptische reeks speelt Bale de rol van John Connor, de zoon die door heldin Sarah Connor is opgevoed met het idee dat zijn lot het leiden van de opstand tegen de opstandige machines van Skynet is. Salvation is de minst succesvolle Terminator-film en geldt als een van de slechtste in de reeks. Alleen het vijfde deel, Genisys, kreeg nog slechtere kritieken.

"Ik heb de rol drie keer afgewezen voordat ik met tegenzin toch ja heb gezegd", stelt Bale. "De enige reden dat ik dat toch deed, was dat zoveel mensen mij bleven zeggen dat ik het niet moest doen. Ik was eigenwijs; ik wilde bewijzen dat ze ongelijk hadden."

Veelbelovend

De acteur stelt overigens dat de film in eerste instantie een veelbelovend project was. "We hadden echt voor ogen om de serie een prachtige doorstart te geven", legt hij uit. "Het is doodzonde dat dat niet is gelukt."

Onder meer de schrijversstaking in de winter van 2007-2008 gooide roet in het eten. "En in eerste instantie was Jonathan Nolan, de broer van Christopher Nolan, aan het project verbonden. Maar hij moest plotseling weg omdat hij andere verplichtingen had waar hij niet onderuit kon komen."

Regisseur James Cameron, die de eerste twee delen maakte, werkt op dit moment aan een nieuwe doorstart.

Bale noemt Terminator 4 'schandvlek'
Bale noemt Terminator 4 'schandvlek' (Foto: BuzzE)