Emancipatie in de garagewereld: garage met alleen vrouwlijke monteurs

Harry

Ingenieur Patrice Banks was het kotsbeu om steeds uitgekleed te worden door automonteurs. Ze durfde niet eens voor een APK meer naar het mannenbolwerk dat de monteurswereld is. Daarom volgde ze een nachtelijke cursus automonteur en begon haar eigen garage.

De nachtelijke cursus kon ze naast haar goed betaalde ingenieurswerk doen. Zo belande de 31-jarige vrouw als enige tussen 19-jarige jochies. Toen de opleiding wat verder gevorderd was zegde ze haar dik betaalde ingenieursjob op en ging voor ervaring opdoen stagelopen bij diverse garages in de buurt. In 2016 waagde ze uiteindelijk de grote sprong en starte ze haar eigen autobedrijf 'Girls Auto Clinic'.

In Patrice haar garage is geen man te bekennen want Patrice was niet de enige vrouw die iets met auto's wilde doen. Ze heeft een schare gelijkgestemde vrouwen gevonden die nu in haar garage werken.

Behalve technische heeft Patrice ook commerciele talenten, naast de garage opende zij ook een nagel- en kapsalon zodat de klanten tijdens het wachten, in plaats van een kopje koffie en de pornokalender bestuderen, hun nagels en haar kunnen laten doen. Auto gefikst én zelf gepoetst en gelikt weer de weg op, een gouden combinatie.