Hoogbejaarde slachtoffer 'laffe' babbeltruc

Monique Verlind (DJMO)

Afgelopen vrijdagavond is een hoogbejaarde Rotterdammer het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een onbekende man belde rond 20:00 uur bij een appartement op de Statenweg en de honderdjarige man deed open. Hij hoorde een kletsverhaal aan over een of ander goed doel.

Die man, die vlotte praatjes had, liep met zijn slachtoffer mee naar binnen en zette het gesprek op de bank voort. Op het moment dat de man besloot om een bijdrage te geven werd er 450 euro uit zijn handen gegrist waarmee de dader de woning uitrende. 

De politie doet onderzoek naar deze laffe babbeltruc en is op zoek naar getuigen. Deze kunnen zich melden via de welbekende kanalen zoals 0900-8844 en 0800-7000. 

‘Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen’
Te vaak zijn ouderen het doelwit van babbeltrucs en woningovervallen. Criminelen maken misbruik van hun goedgelovigheid en weten met een overtuigende smoes hun woning binnen te komen. Het zorgen voor een veilige en leefbare omgeving voor jong én oud behoort tot ons basiswerk. Dat kunnen we echter niet alleen.

Het is belangrijk dat ouderen zelf ook alles doen wat binnen hun mogelijkheid ligt om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van een babbeltruc. Om ze daarbij te helpen, is er een campagne gestart ‘Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen’. De campagne is gericht op senioren en de mensen in hun naaste omgeving. Het is ook aan buren, kinderen, of verzorgers om ouderen te wijzen op hun kwetsbare positie.

Hoogbejaarde slachtoffer babbeltruc (Foto: Politie.nl)
Hoogbejaarde slachtoffer 'laffe' babbeltruc (Foto: Politie.nl)