Darter Mitchell na hoogstaand duel verder op Lakeside

heywoodu

Darter Scott Mitchell heeft zich geplaatst voor de achtste finales op Lakeside. De Engelsman moest alles uit de kast trekken om de Litouwer Darius Labanauskas te verslaan en bij beide spelers kwam het gemiddelde uiteindelijk maar net onder de 100 uit.

Het duel was bijzonder goed te pruimen en vooral in het begin gingen de heren er stevig tegenaan. Labanauskas stond geweldig te gooien en trok de eerste set met een gemiddelde van dik boven de 110 naar zich toe. Ook Scotty Dog gooide erg sterk - ruim boven de 100 - en hij kon het nog wat langer volhouden, waardoor hij de volgende twee sets pakte.

In het vierde bedrijf vlogen de triples er bij Labanauskas weer in alsof het niks was en de Litouwer trok de stand gelijk. Zo was een beslissende vijfde set nodig en daarin was Mitchell dan toch een maatje te groot. De Engelsman schudde overigens rap de hand van Labanauskas en rende vervolgens het podium af: naar verluidt moest hij bijzonder nodig wat overtollig gewicht in het riool  van Frimley Green dumpen.

De Australiër Justin Thompson won eerder op de avond in de voorronde van Chris Gilliland. De wedstrijd was het aangluren nauwelijks waard, maar was in elk geval wel spannend. Gilliland kreeg maar liefst acht darts om de wedstrijd uit te gooien, maar hij gooide ze er achter elkaar naast. Thompson vond het welletjes geweest, pakte dan zelf maar de leg en won de beslissende set overtuigend in drie legs.

Bij de vrouwen opende Deta Hedman, goed voor meer toernooizeges dan welke vrouw dan ook, haar jacht om nu dan eindelijk de wereldtitel te pakken. De wedstrijd tegen de Noorse Rachna David leek voor de neutrale kijker dagen te duren, maar er kwam uiteindelijk toch een einde aan de wanvertoning, die verrassend genoeg maar zeven legs kende. David won er één, Hedman zegevierde dankzij haar weergaloze gemiddelde van 67 punten per beurt - nog altijd zeven meer dan David - in twee sets.