FOK! Wat een weer: Limburg en de kust kleuren geel

Monique Verlind (DJMO)

Vanavond is het op veel plaatsen bewolkt met plaatselijk af en toe regen of motregen. In de loop van de avond komen er vooral in het zuiden enkele opklaringen voor, met nog een enkele bui. De wind is inmiddels in het grootste deel van het land naar zuidwest tot west gedraaid, vanavond draait de wind ook in het noordoosten van zuid naar zuidwest tot west.

Boven land komt een (vrij) krachtige wind te staan, langs de kust en boven het IJsselmeer een harde tot stormachtige wind. Daarbij kunnen zware windstoten voorkomen van 75-90 km/uur, in het noordelijk kustgebied mogelijk tot 90-100 km/uur. Hiervoor heeft het KNMI dan ook een code geel afgegeven. 

Komende nacht is het bewolkt met in het noorden een enkele bui. In de loop van de nacht en in de vroege ochtend trekt een storing met buiige regen over de zuidelijke helft van het land. De minima liggen rond 5°C. De west- tot zuidwestenwind neemt in de loop van de nacht af naar zwak tot matig en aan de kust naar (vrij) krachtig. Mogelijk dat in het zuidwestelijk kustgebied de wind kortstondig aantrekt naar hard.

Vrijdag overdag is het half tot zwaar bewolkt met verspreid over het land een enkele bui. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 8°C. De zuidwestelijke wind is matig, in de kustgebieden vrij krachtig, aan zee soms krachtig, 6 Bft. Later in de middag en in de avond neemt de wind in het noorden enige tijd toe naar vrij krachtig boven land en krachtig tot hard in de kustgebieden, 6 tot 7 Bft. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Uitzicht over de Efteling (Foto: DJMO)
Uitzicht over de Efteling (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!