Tagliafico direct inzetbaar: "Ik ben erg trots"

Redactie

Nicolas Tagliafico tekent spoedig een contract bij Ajax, waarna hij direct inzetbaar is voor de Amsterdammers.

Ajax gaat maandag op trainingskamp naar Portugal en Tagliafico zal met de ploeg meereizen. De linksback stapte woensdag op het vliegtuig naar Amsterdam en zal een 4,5 jarig contract tekenen.

De Argentijn is blij met zijn overstap. "Ik ben ongelooflijk trots dat ik voor Ajax mag gaan spelen", vertelt Tagliafico in gesprek met De Telegraaf. "Na de medische keuring teken ik een contract voor 4,5 jaar. Ik kon naar Duitsland en Real Betis, maar Ajax is Ajax. In Argentinië heeft de club een goede naam."

Tagliafico is in bezit van een Italiaans paspoort, waardoor hij in Europa mag spelen en weinig papierwerk hoeft in te vullen. "Hij is direct inzetbaar", vertelt Ricardo Schlieper, de zaakwaarnemer van Tagliafico. "Omdat hij sinds zijn vijftiende het Italiaanse staatsburgerschap heeft en zodoende over een Italiaans paspoort beschikt. Hij gaat maandag al met Ajax mee op trainingskamp naar Portugal en is fit."

De taal zal voor de aanwinst geen probleem worden, denkt Schlieper. "Nicolas verstaat Engels en probeert het soms ook een beetje te spreken. Ik denk dat hij het in Nederland snel zal oppakken."

Ajax maakt naar verluidt 4,5 miljoen euro over naar Independiente, dat een doorverkooppercentage bedongen. De club uit Argentinië maakte de transfer woensdag officieel bekend, maar de officiële berichten van Ajax laten nog even op zich wachten.