'Sirotkin wordt tweede coureur Williams'

heywoodu

Het heeft er alle schijn van dat Sergey Sirotkin in 2018 een vast zitje in de Formule 1 krijgt. Volgens het Duitse Auto Bild zal Williams binnenkort laten weten dat de Rus een tweejarig contract tekent bij het team.

Na het tweede jaar op rij waarin Felipe Massa afscheid nam van de sport, kwam opnieuw een stoeltje vrij, dit keer naast Lance Stroll. Onder meer Daniil Kvyat, Paul di Resta, Pascal Wehrlein en Robert Kubica leken kans te maken op het zitje, met Kubica en ook Sirotkin die uiteindelijk als laatste keuzemogelijkheden over zijn gebleven.

Tijdens de test in Abu Dhabi mochten beide coureurs na het seizoen laten zien wat ze konden, waarna Williams nu gekozen lijkt te hebben voor Sirotkin. Helemaal gebaseerd op prestaties zal dat wellicht niet zijn, want de Rus brengt naar verluidt een goede vijftien miljoen euro per jaar mee, gefinancieerd door de SMP Bank, hoewel hij tijdens de test en in de GP2 wel prima dingen heeft laten zien.

Volgens Auto Bild is het nog even wachten met de officiële bekendmaking tot het geld van SMP Bank op de rekening van Williams staat. De Rusissche bank heeft wel vaker problemen gehad met het betalen van sponsorgeld, maar men verwacht dat het wel in orde komt.

Sirotkin werd in 2015 en 2016 derde in het GP2-kampioenschap, waarin hij vorig jaar nog twee races reed.