Braafheid en FC Utrecht per direct uit elkaar

Redactie

Edson Braafheid is niet langer speler van FC Utrecht. Het contract van de verdediger is woensdag in goed overleg per direct ontbonden.

De linksback kan het mentaal niet meer opbrengen om zich voor honderd procent op het voetbal bij FC Utrecht te richten en kiest voor zijn gezin, met wie hij in de Verenigde Staten gaat wonen. "Mijn gezin is heel belangrijk voor me, dat is nu nogmaals gebleken tijdens de feestdagen", vertelt Braafheid op de officiële clubwebsite van de Utrechters.

"Samen met mijn Amerikaanse vrouw en kinderen verhuis ik definitief naar Amerika en wil ik de tijd nemen om tot een definitieve beslissing te komen over mijn voetballoopbaan. Het gevoel speelde al langer door mijn hoofd. Dit, in combinatie met het geringe aantal speelminuten, heeft me doen besluiten mijn contract te laten ontbinden."

Braafheid keerde in de zomer van 2016 terug bij FC Utrecht, de club waar hij zijn loopbaan ook was begonnen. Hij speelde in de tussentijd bij FC Twente, Bayern München, Celtic, TSG 1899 Hoffenheim en SS Lazio. De tienvoudig international kwam dit seizoen tot zestien wedstrijden, waarbij hij zijn laatste minuten op 1 december maakte tegen PEC Zwolle.