Adebayor: "Ronaldo van ander niveau dan Messi"

Redactie

Cristiano Ronaldo is in de ogen van Emmanuel Adebayor een betere speler van Lionel Messi. De spits speelde samen met Ronaldo bij Real Madrid.

"Voor mij is het altijd Ronaldo, omdat ik de kans had om met hem samen te spelen", vertelt Adebayor in gesprek met Hurriyet. "Hij heeft een heel andere mentaliteit. Vandaag de dag proberen jonge spelers zich dagelijks te ontwikkelen, Ronaldo probeert zich elke minuut te verbeteren."

"Hij is om acht uur op het trainingscomplex, terwijl de rest er om tien uur is. Hij werkt drie tot vier uur terwijl elke andere speler slechts een uur werkt. Hij is van een ander niveau. Zlatan Ibrahimovic is ook een geweldige voetballer. Lionel Messi is een van de besten, maar voor mij is Ronaldo de beste speler op aarde en dat zal nooit veranderen."

Adebayor, tegenwoordig actief bij Medipol Basaksehir, kwam tijdens zijn loopbaan uit voor clubs als Arsenal, Manchester City, Real Madrid en Tottenham Hotspur, maar toch is hij niet helemaal tevreden. "Ik heb gedroomd om voor Arsenal en Real Madrid te spelen en die dromen zijn uitgekomen."

"Misschien kan ik nog dromen over het winnen van de Ballon d'Or en kan dat ook uitkomen. Ik ben niet echt blij met mijn voetbalcarrière, maar ik kan er ook niet over klagen. Ik leef nog, dus ik kan blijven dromen."

De 33-jarige spits werkte tijdens zijn loopbaan met verschillende trainers en twee springen er bovenuit, in positieve en negatieve zin. "De slechtste coach waar ik ooit mee gewerkt heb was Roberto Mancini, ik vond zijn trainingsmethoden nooit leuk. De beste coach waar ik ooit mee gewerkt heb is zeker José Mourinho. Hij heeft een ongeëvenaarde passie."