Langlaufer Cologna brengt Zwitsers in vervoering met winst in Tour de Ski

heywoodu

Langlaufer Dario Cologna heeft de tweede etappe van de Tour de Ski gewonnen. De 31-jarige Zwitser was in Lenzerheide de beste op de vijftien kilometer klassieke stijl, waarop hij de regerend olympisch kampioen is. Het is de tweede Zwitserse World Cup-overwinning in eigen land ooit, nadat Toni Livers in 2007 een zege pakte in Davos.

Lang leek het erop dat de jonge Rus Alexander Bolshunov op zijn 21e verjaardag zijn grootste overwinning tot nu toe zou pakken. Halverwege had hij zo'n tien seconden voorsprong op Cologna's tijd, maar vanaf dat moment begon de Zwitser in te lopen en leek het er vooral op dat Bolshunov's krachten er langzaam doorheen zaten.

Na elf kilometer had Bolshunov de leiding nog, maar na 12,5 kilometer noteerde hij de vierde tussentijd. Cologna pakte de leiding over, maar leverde op zijn beurt tijd in op Alexey Poltoranin uit Kazakhstan. Aan de finish bleek de Zwitser echter precies genoeg over te hebben: hij was 0,6 seconden sneller dan Poltoranin. Op 13,1 seconden ging de derde plek naar de Noor Martin Johnsrud Sundby, omdat Bolshunov een kleine seconde achter hem eindigde.