Rus naar laatste kwalificatieronde Auckland, Schoofs verliest

H.Vviv

Arantxa Rus heeft nog één overwinning nodig om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van WTA-toernooi in Auckland. Bibiane Schoofs verloor in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi.

Rus was in de tweede ronde van de kwalificaties in drie sets te sterk voor de als vijfde geplaatste Japanse Risa Ozaki: 6-3, 2-6 en 6-1. In de laatste ronde van de kwalificaties in Auckland neemt de Nederlandse op tegen Viktoria Kuzmova. De Slowaakse schakelde in haar tweede ronde de als vierde geplaatste Britse Naomi Broady uit, 6-2 en 6-4. Kuzmova is de nummer 138 van de wereldranglijst, Rus staat twee plaatsen hoger.

Schoofs moest in de tweede ronde van de kwalificaties in Auckland haar meerdere erkennen in Jana Fett. De 21-jarige tennisster uit Kroatie, nummer één van de plaatsingslijst in het kwalificatietoernooi., won met 7-5, 6-1 van de Nederlandse.

Bij het WTA-toernooi in het Chinese Shenzhen heeft Lesley Kerkhove zich niet weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Ze ging in de laatste ronde van de kwalicaties met 6-2, 6-0 onderuit tegen de Russin Anna Blinkova.