[eSports] Kinderachtige speler Willem II gaat over op matchfixing

Wouter (2dope)

In de eDivisie, de officiële Nederlandse competitie van eredivisieclubs in eSports, heeft Willem II dankzij een kinderachtige speler een flinke nederlaag geleden. E-Sporter Daniël Kuipers saboteerde de boel waardoor het uiteindelijk 1-10 werd voor ADO Den Haag, en Willem II kon rekenen op vijf rode kaarten.

In de eDivisie nemen de eSporters van de 18 eredivisieclubs het tegen elkaar op in FIFA 18 Ultimate Team. De laatste wedstrijd was tussen Willem II en ADO Den Haag, waarin Kuipers opzettelijk eigen goals maakte en rode kaarten opzocht. Normaliter is het zo dat bij vijf rode kaarten de wedstrijd gestaakt wordt en de score wordt omgezet in een reglementaire 3-0 nederlaag. Dat zou voor Kuipers in dit geval inhouden dat hij er qua score beter vanaf zou komen.

Willem II was goed begonnen en stond al vroeg op een 1-0 voorsprong, maar toen de rollen eenmaal omgedraaid waren gooide de eSporter van de Tilburgse club er met de pet naar, begon eigen doelpunten te maken en opzettelijk rode kaarten uit te lokken. De beleidsmakers van de eDivisie hebben uiteindelijk wel besloten om de 1-10 tussenstand als officiële uitslag te laten gelden.