Van der Poel verlengt contract tot eind 2020

TargaFlorio

Mathieu van der Poel heeft zijn contract bij zijn huidige ploeg met twee jaar verlengd. De veldrijder en mountainbiker rijdt daardoor tot het einde van 2020 bij Corendon-Circus, dat is vanaf 1 januari de nieuwe naam van de Belgische ploeg.

Naast het veldrijden is het grote doel deelname als mountainbiker aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Na de Olympische Spelen stapt de 22-jarige renner mogelijk over naar de weg.

Mathieu van der Poel: “Ik voel mij al jaren heel goed bij deze ploeg. Bijtekenen was dan ook een logische optie. De komende jaren wil ik mij verder ontplooien als renner en mijn limieten verleggen. Wat dat betreft zitten de ploeg en ik op dezelfde lijn en dat is heel belangrijk voor mij. Mijn programma wordt uitgestippeld richting de Olympische Spelen in 2020. Daar wil top zijn in het mountainbiken. En die voorbereiding begint al meteen na het veldritseizoen. Op 10 maart rijd ik in Stellenbosch de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen en ik zal normaliter de volledige Wereldbeker afwerken.”

Vanaf het nieuwe jaar wordt de huidige subsponsor Corendon hoofdsponsor van de ploeg. Op technische vlak zijn er ook wijzigingen. De Duitse fietsenfabrikant Canyon wordt de nieuwe leverancier van de fietsen.