Malen: "Stap van Ajax naar Arsenal was best wel groot"

Redactie

Donyell Malen keerde afgelopen zomer verrassend terug naar Nederland en maakt momenteel indruk bij Jong PSV. Het talent maakte een jaar eerder als 16-jarige de overstap van de jeugdopleiding van Ajax naar Arsenal. In Engeland merkte hij veel verschillen met Nederland.

"Het spel is in Engeland nog een stukje sneller dan in Nederland. Dat maakt het conditioneel heel zwaar. Verder ben ik daar een veel betere speler geworden dan ik was. Veel completer", vertelt hij op de officiële website van PSV. "De stap van Ajax naar Arsenal was best wel groot, inderdaad."

"Je komt in een andere cultuur terecht met mensen die een andere taal spreken. Ineens heb je een heel ander leven. Dan leer je jezelf kennen en kom je een beetje uit je comfort zone. Ik heb daar een leuke tijd gehad en ik heb er ook veel geleerd."

Malen keerde terug naar Nederland, maar niet naar Ajax. De aanvaller koos voor PSV. "Ik heb het goed naar mijn zin bij PSV en ik voel me welkom. Alles is hier een stukje warmer dan bij Ajax en dat vind ik wel fijn. Beetje bij beetje begin ik mijn weg te vinden. Eindhoven is ook leuk. Het is een rustige stad die soms druk kan zijn. Dat past wel bij me."

Malen vertrok niet bij Arsenal omdat hij het niveau niet aan kon. "Het ging niet slecht bij Arsenal. Ik ben afgelopen zomer ook met het eerste elftal op trainingskamp geweest. Maar ik denk dat mijn gevoel daar een beetje weg was. Ik ben best wel een gevoelsmens."