Hattrick Kane helpt Spurs aan zege op Boxing Day

Boris (borisz)

Harry Kane was vanmiddag weer de grote man bij Tottenham Hotspur. De spits zorgde met een hattrick voor de ruime zege op Southampton: 5-2. Naast Kane wisten ook Dele Alli en Heung-Min Son voor de Spurs het net te vinden. Sofiane Boufal en Dusan Tadic maakten de stand voor Southampton nog enigszins draaglijk.

Na 22 minuten kopte Kane een vrije trap van Christian Eriksen binnen. Door deze treffer evenaarde Kane de 54 treffers van Messi voor club en land in het kalenderjaar 2017. Door het doelpunt schoot hij wel alvast het record van oud-spits Alan Shearer uit de boeken, door op 37 doelpunten in één kalenderjaar in de Premier League te komen. In de 39ste minuut stond Kane aan het einde van een uitstekende aanval over meerdere schijven en werd het 2-0.

Na rust besliste Alli de wedstrijd met een bekeken schot in de rechterhoek. Son, een van de uitblinkers op Wembley, pikte na twee assists ook een doelpuntje mee. Sofiane Boufal maakte plots de 4-1 waarna het weer de beurt was aan Kane. Met een stiftje maakte de spits zijn achtste hattrick in de Premier League. Invaller Tadic zorgde nog voor de 5-2.

Door de zege neemt Spurs de vierde plek in de Premier League in, met 37 punten uit twintig duels. Liverpool kan daar dinsdagavond weer overheen klimmen, als het wint van Swansea City. Na de jaarwisseling komt de ploeg van manager Mauricio Pochettino weer in actie, als het op bezoek gaat bij hetzelfde Swansea. Southampton, dat op slechts negentien punten staat uit twintig wedstrijden, gaat zaterdag op bezoek bezoek bij Manchester United.

Harry Kane viert zijn tweede treffer met Serge Aurier. (PRO SHOTS/Action Images)
Harry Kane viert zijn tweede treffer met Serge Aurier. (PRO SHOTS/Action Images)