'Sneijder staat voor opmerkelijke terugkeer naar Turkije'

Redactie

Wesley Sneijder keert mogelijk na een halfjaar terug naar Turkije. De middenvelder staat in de belangstelling van zijn oude club Galatasaray.

Afgelopen zomer nam Sneijder afscheid van Galatasaray. De international kreeg weinig minuten onder Igor Tudor en koos voor een vertrek naar Nice. Tudor is echter inmiddels ontslagen bij Galatasaray en zijn opvolger, Fatih Terim, wil Sneijder terughalen naar Istanbul.

Sneijder maakt weinig indruk in de Ligue 1. Tot nu toe kwam hij vijf keer in actie in de Franse competitie, maar Terim ziet het nog steeds zitten in Sneijder. De oefenmeester is niet te spreken over Younès Belhanda en CNN Türk meldt dat Sneijder hem moet vervangen.

De Nederlander kan in Turkije voor anderhalf jaar tekenen. Zijn zaakwaarnemer liet eerder tegenover FANATIK weten dat Sneijder de club nog altijd volgt, maar dat er nog geen contact was over een mogelijke terugkeer.

"Sneijder was erg gelukkig bij Galatasaray en heeft daar mooie successen meegemaakt. Hij is er ongewild vertrokken. Momenteel is hij in Frankrijk bezig aan een nieuw avontuur, maar hij volgt Galatasaray van een afstandje wel. Wat betreft een eventuele terugkeer naar Galatasaray: niemand uit Turkije heeft hier contact met ons over opgenomen", aldus Guido Albers.