Guardiola: "Ik denk niet dat vermoeidheid ons parten gaat spelen"

Redactie

Josep Guardiola stelt dat zijn selectie bij Manchester City geen last heeft van vermoeidheid, maar hij houdt wel rekening met de drukke periode. Manchester City speelde in de eerste negentien competitiewedstrijden van het seizoen nog maar één keer gelijk en de voorsprong op de nummer twee Manchester United is dertien punten. Woensdag neemt de ploeg het op tegen Newcastle United.

De speelstijl van Guardiola heeft misschien invloed in de drukke kerstperiode, maar de Spanjaard maakt zich geen zorgen. "Vermoeidheid? Ik denk niet dat het parten gaat spelen", vertelt hij tegen Engelse media. "Het kan een rol gaan spelen, maar onze selectie is goed genoeg. Gabriel Jesus speelde niet tegen AFC Bournemouth, hij speelde 120 minuten tegen Leicester City en hij is de beste speler die ik in mijn leven gezien heb als het gaat om zo hoog mogelijk druk zetten. Hij helpt ons enorm met zijn intensiteit."

"Danilo, Bernardo Silva, İlkay Gündoğan hielpen ons allemaal tegen Bournemouth en we hadden ook nog Yaya Touré. Oleksandr Zinchenko was de laatste wedstrijd de man van de wedstrijd en hij zat niet in de selectie tegen Bournemouth. Natuurlijk zullen we rouleren in deze periode, we hebben elke vier dagen een wedstrijd. Iedereen die in het verleden heeft gespeeld, zal in de toekomst spelen."

Guardiola denkt dat zijn selectie de ongelooflijke vorm voort kan zetten door met hoge intensiteit en aanvallend te voetballen. "Dat is de kwaliteit van de spelers die ik bij Barcelona, Bayern München en nu hier heb. We kunnen hen ervan overtuigen hoe goed het is om aanvallend te spelen, agressief te zijn, zonder de bal, want daarna zijn we snel en nemen we beslissingen met de bal."