Eerste 'shut-out' Vikings in 24 jaar, Ravens hopen op play-offs

heywoodu

In de NFL is de zestiende en voorlaatste speelronde van de reguliere competitie afgerond. Op oudjaarsdag komen alle teams nog één keer in actie, waarna alle plekken voor de play-offs richting de Super Bowl ingevuld kunnen worden.

De Baltimore Ravens mogen nog hopen op een ticket voor het postseason. De nummers twee van de AFC North rekenden af met de dit seizoen niet al te indrukwekkende Indianapolis Colts. Met 237 yards en twee touchdown-passes was quarterback Joe Flacco van groot belang, terwijl kicker Justin Tucker voor negen punten zorgde. 

De Colts kwamen terug tot 16-13, maar Maxx Williams gooide de deur in het vierde kwart dicht met een touchdown. De Ravens begonnen het seizoen niet best, maar met vijf zeges in de laatste zes wedstrijden staan ze er toch nog prima voor. Als ze op 31 december de Cincinnati Bengals kloppen in het slotduel, krijgen de Ravens de AFC-wildcard voor de play-offs.

De Minnesota Vikings waren al geplaatst voor de play-offs, maar als winnaars van de NFC North kunnen ze mogelijk een bye krijgen in de eerste ronde. De uitzege op de Green Bay Packers was daarbij van groot nut en het was sowieso een bijzondere zege: de 0-16 overwinning betekende de eerste keer sinds 1993 dat de Vikings een shutout pakten, een wedstrijd zonder tegenpunt.

Uitslagen NFL zondag
Green Bay Packers - Minnesota Vikings 0-16
Carolina Panthers - Tampa Bay Buccaneers 22-19
Chicago Bears - Cleveland Browns 20-3
Cincinnati Bengals - Detroit Lions 26-17
Kansas City Chiefs - Miami Dolphins 29-13
New England Patriots - Buffalo Bills 37-16
New Orleans Saints - Atlanta Falcons 23-13
New York Jets - Los Angeles Chargers 7-14
Tennessee Titans - Los Angeles Rams 23-27
Washington Redskins - Denver Broncos 27-11
San Francisco 49ers - Jacksonville Jaguars 44-33
Arizona Cardinals - New York Giants 23-0
Dallas Cowboys - Seattle Seahawks 12-21
Houston Texans - Pittsburgh Steelers 6-34
Philadephia Eagles - Oakland Raiders 19-10