Uitslag Ajax - Willem II

Peterselieman

Ajax heeft een tumultueuze week afgesloten met een 3-1 overwinning op Willem II. De zege van de Amsterdammers kwam pas in de tweede helft tot stand nadat Willem II in de ArenA op voorsprong was gekomen.

Na het ontslag van trainer Marcel Keizer en een deel van zijn staf zaten Michael Reiziger en assistent Winston Bogarde op de bank bij Ajax. De Amsterdammers schoten in eigen huis uit de startblokken, maar Neres had zijn vizier niet op scherp staan en Van de Beek schoot een niet te missen kans toch over. Langzaam ebden de aanvallende intenties weg en kon Willem II iets beter in de wedstrijd komen. Het niveau daalde zienderogen. Bovendien viel Huntelaar uit met een knieblessure.

De eerste minuten na de pauze brachten voor Ajax nieuw elan, maar het was Willem II dat via Sol na een goed uitgespeelde aanval scoorde. Dit was het sein voor Ajax om de mouwen op te stropen. Kluivert kwam vanaf de linkerflank naar binnen en scoorde op fraaie wijze in de kruising. Even later draaide Neres de verdediging van Willem II dol en gaf Dolberg de kans om te scoren. De Braziliaan maakte vervolgens vanuit buitenspelpositie na een hakbal van Siem de Jong nog de 3-1.

Michael Reiziger langs de lijn met op de Winston Bogarde. (PRO SHOTS/Toin Damen)
Michael Reiziger langs de lijn met op de Winston Bogarde. (PRO SHOTS/Toin Damen)

AFC Ajax

3 - 1

Willem II

63' Kluivert
72' Dolberg
81' Neres
  53' Sol
 
Gele kaart: Schöne (AFC Ajax), Crowley, Sol (Willem II)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 51.921
Arbiter: Manschot
 
Opstelling:   Opstelling:
Onana
Veltman
De Ligt
F.de Jong
Dijks (S.de Jong/61)
Ziyech
Schöne
Van de Beek
Neres (Johnsen/89)
Huntelaar (Dolberg/39)
Kluivert
  Branderhorst
Lewis (Lieftink/57)
Lachman
Heerkens
Van der Linden
Tsimikas
Haye
Azzaoui (Crowley/46)
Rienstra
Sol
El Hankouri (Croux/78)