Vermaelen: "Ik wil absoluut niet vertrekken"

Redactie

Thomas Vermaelen wil absoluut niet vertrekken bij Barcelona in de winterstop. De Belg is sinds kort weer basisspeler bij de Catalanen.

Nadat Samuel Umtiti geblesseerd wegviel, nam de Belgische verdediger de plek van de Fransman in het hart van de defensie over. Van de laatste vijf competitiewedstrijden was hij vier keer basisspeler en zaterdag stond hij ook aan de aftrap tegen Real Madrid, een wedstrijd die Barcelona met 0-3 won.

"Als je van het veld stapt met een 0-3 overwinning ben je natuurlijk heel blij", vertelt Vermaelen in gesprek met Eleven Sports. "Als je de eerste helft ziet, dan stonden we best wel onder druk en hebben we hard moeten werken om de nul te houden. Gelukkig is dat ook gebeurd. In de tweede helft speelden we beter in balbezit en konden we kansen creëren. Dan win je met 0-3, beter kan niet."

De 65-voudig Belgisch international wilde afgelopen zomer vertrekken bij Barcelona, maar daar is nu geen sprake meer van. "Natuurlijk is de concurrentie moordend, maar wat verwacht je bij een club als Barcelona? Elke speler is van wereldkwaliteit. Dan is het niet makkelijk om elke minuut te spelen. Ik werk hard op training om er bij te zijn. Of ik wil vertrekken in de winterstop? Absoluut niet."

El Clásico is de mooiste wedstrijd die Vermaelen ooit gespeeld heeft. "Ik denk het wel. Als je alleen al het aantal tv-kijkers in overweging neemt, denk ik dat dit een van de grootste wedstrijden ter wereld is. De beste teams ter wereld staan tegenover elkaar. Als voetballer, en zeker als kleine jongen, droom je ervan om dit soort duels te spelen."

"Of de titel al binnen is? Ik denk het niet, hoor. We zijn pas halfweg. Als ik zou zeggen dat de strijd nu al beslecht is, dan zou dat dom zijn. De weg is nog lang."