Lightning walst in slotminuten over Wild heen, Golden Knights naar koppositie

heywoodu

De ijshockeyers van de Tampa Bay Lightning hebben in de NHL een uiteindelijk vrij ruime, maar toch wat benauwde zege geboekt. De koplopers in de Eastern Conference hadden het lang bijzonder moeilijk met de Minnesota Wild, maar in de slotminuten gingen ze los.

De Lightning kreeg genoeg kansen, maar goalie Alex Stalock hield het doel van de bezoekers keurig schoon. Pas met nog 2:42 minuten op de klok in de derde en laatste periode legde Brayden Point de puck voor het doel, waar Dan Girardi dan eindelijk de verlossende openingstreffer scoorde.

Wild was daarmee gelijk gebroken en nog geen minuut later schoot Tyler Johnson hard de 2-0 binnen. De bezoekers ruilden Stalock in voor een 'veldspeler' en daar profiteerde Tampa Bay van: Vladislav Namestnikov schoot de puck richting open doel, Nikita Kucherov tikte rustig de 3-0 binnen.

In het oosten staat Tampa Bay ruim op kop, maar in het westen zijn de verschillen zeer klein. De Vegas Golden Knights wonnen thuis met 3-0 van de Washington Capitals en door de nederlaag van de Los Angeles Kings tegen de San Jose Sharks neemt Las Vegas de leiding in het westen over.

Met 48 punten hebben de Golden Knights er net zoveel als niet alleen de Kings, maar ook de St Louis Blues. Vegas heeft echter slechts 34 wedstrijden gespeeld, de Kings 37 en de Blues 38. De Nashville Predators volgen met 47 punten uit 35 wedstrijden.

Uitslagen NHL zaterdag
Boston Bruins - Detroit Red Wings 3-1
New York Islanders - Winnipeg Jets 4-2
Carolina Hurricanes - Buffalo Sabres 4-2
Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers 2-1 SO
Edmonton Oilers - Montreal Canadiens 4-1
Florida Panthers - Ottawa Senators 1-0
New Jersey Devils - Chicago Blackhawks 4-1
New York Rangers - Toronto Maple Leafs 2-3
Pittsburgh Penguins - Anaheim Ducks 0-4
Tampa Bay Lightning - Minnesota Wild 3-0
Arizona Coyotes - Colorado Avalanche 2-6
Dallas Stars - Nashville Predators 4-3 SO
Vegas Golden Knights - Washington Capitals 3-0
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 2-0
Vancouver Canucks - St Louis Blues 1-3

Lightning - Wild (Bron: YouTube)

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)