15- en 16-jarige freestyleskiesters bovenaan in World Cup slopestyle

heywoodu

Tijdens de World Cup freestyleskiën in het Franse Font Romeu is de slopestylewedstrijd bij de dames gedomineerd door tieners. De 16-jarige Française Tess Ledeux won voor eigen publiek, de zelfs nog ruim een jaar jongere Zweedse Jennie-Lee Burmansson werd tweede.

Ledeux stak in de finale met kop en schouders boven de rest uit en kreeg 93,60 punten. Dat waren er bijna tien meer dan Burmansson, die de Noorse Tiril Sjaastad Christiansen nipt van zich af wist te houden. Voor Ledeux was het haar tweede World Cup-podium ooit: in januari debuteerde ze met winst, eveneens in Font Romeu. Haar grootste overwinning is het overigens niet, want afgelopen seizoen werd ze ook al wereldkampioene.

Ledeux lijkt zo een grote kanshebster op olympisch goud in Pyeongchang. In principe was meervoudig X-Games-kampioene Kelly Sildaru uit Estland daar net als op de halfpipe de absolute topfavoriete, maar het 15-jarige fenomeen liep in september een zware knieblessure op en komt de komende maanden nog altijd niet in actie.

Bij de mannen in Font Romeu ging de zege naar de 22-jarige Zweed Oscar Wester, zijn eerste overwinning in de World Cup. Hij scoorde net iets hoger dan de Noren Ferdinand Dahl en regerend X-Games-kampioen Øystein Bråten. Mees van Lierop strandde in de kwalificaties op de 39e plek.

De top-3 bij de vrouwen (Bron: YouTube)

De top-3 bij de mannen (Bron: YouTube)