Uitslag PSV - Vitesse

Redactie
PSV heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een nipte overwinning op Vitesse. De Arnhemmers namen in Eindhoven nog wel de leiding.

Na een voorzichtige beginfase probeerde PSV meer het initiatief te nemen. Het zorgde voor dreiging via Hirving Lozano, maar Vitesse-keeper Remko Pasveer stond op de goede plek. Na een halfuur ging het achterin bij PSV echter helemaal mis. Jeroen Zoet maakte zijn eigen fout goed door Milot Rashica van scoren af te houden, maar een minuut later scoorde Tim Matavz wel.

PSV was daarna even zichtbaar aangeslagen, al lukte het de koploper nog wel om voor de pauze gelijk te maken. Lozano gaf voor en Daniel Schwaab (foto) kopte raak. Kort na rust was het Lozano zelf die trefzeker was; de Mexicaan klopte Pasveer met een fraaie knal, die nog werd aangeraakt door Guram Kashia.

In het restant van de wedstrijd had PSV moeite om door te blijven drukken en voor een beslissende goal te gaan. Bij Vitesse kreeg Matavz de bal wel in het doel, maar hij stond buitenspel. De Brabanders trokken daardoor aan het langste eind: 2-1. PSV kan nu afwachten of het Ajax zondag tegen Willem II lukt om het verschil op vijf punten te houden.

PSV

2 - 1

Vitesse

 43' Schwaab
 53' Lozano
   34' Matavz
 
 Gele kaart: , Miazga,Lelieveld, Faye,Bruns, (Vitesse)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 33.800
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
Zoet
Arias
Schwaab
Isimat-Mirin
Brenet
v.Ginkel
Hendrix
Ramselaar
Lozano (Gudmundsson/88)
De Jong
Bergwijn (Pereiro/89)
  Pasveer
Lelieveld (Dabo/82)
Kasjia (Castaignos/78)
Miazga
Oude Kotte
Faye
Mount
Linssen
Foor (Bruns/23)
Rashica
Matavz