Arsenal pakt punt in spektakelstuk tegen Liverpool

Redactie

Arsenal en Liverpool hebben vrijdagavond een spektakelstuk op de mat gelegd in de Premier League. Beide teams kwamen driemaal tot scoren.

In het Emirates Stadium, waar Arsenal dertien van de laatste veertien competitieduels won, begon Liverpool beter aan de wedstrijd. De gasten namen al bijna de leiding toen een schot van Philippe Coutinho net naast het doel van Petr Cech ging. Na bijna een halfuur was het wel raak voor de Braziliaan. Coutinho kon scoren toen een voorzet van Mohamed Salah van richting werd veranderd.

Dat het slechts 0-1 bij rust stond, hadden The Gunners aan Cech te danken. Na een foutje van Laurent Koscielny redde de keeper uitstekend op een inzet van Salah, waarna de rebound van Sadio Mané over ging. Kort na rust zat Liverpool wel op rozen toen Salah de bal via Shkodran Mustafi in het Londense doel kreeg: 0-2.

Binnen een paar krankzinnige minuten kantelde het duel echter volledig. Alexis Sánchez maakte meteen de aansluitingstreffer en Granit Xhaka knalde de gelijkmaker binnen. Mesut Özil zorgde na een combinatie met Alexandre Lacazette zelfs voor de 3-2, amper zes minuten (!) nadat Liverpool op 0-2 was gekomen.

Toch moest het elftal van Arsène Wenger uiteindelijk genoegen nemen met één punt in plaats van drie. Roberto Firmino schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak: 3-3. In de slotfase drong Arsenal nog wel aan en tikte Simon Mignolet pogingen van Héctor Bellerín en Özil over het doel, waardoor het duel in een gelijkspel eindigde.