Gesink gaat voor ritzeges in Giro en Tour

H.Vviv

Robert Gesink komt in 2018 zowel aan de start van de Giro d'italia als de Tour de France. De 31-jarige wielrenner hoopt in beide grote rondes te gaan  voorritzeges, zoals hij in 2016 in de Vuelta a España de koninginnenrit won op de Aubisque.

Gesink is hersteld van een breuk in een van de onderste ruggenwervels, opgelopen tijdens de Tour de France van dit jaar. Gesink zal komend jaar beginnen in de Tour Down Under, daarna staan ook nog Parijs-Nice, Rone van Catelonië en de heuvelklassiekers op het programma, voordat hij aan de start komt van de Ronde van Italië.

Gesink keek ook nog terug op het incident tijdens het trainingskamp van vorige week in Spanje. Drie ploeggenoten werden op non-actief wgezet, nadat ze buiten de ploeg om slaapmedicatie hadden gebruikt tijdens een trainingskamp in Girona.

Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn werden voor twee maanden geschorst, terwijl de Spanjaard Juan-José Lobato werd ontslagen.

"Het was een klap in het gezicht voor de andere renners wat die mannen hebben uitgevreten", 
aldus de 31-jarige renner van LottoNL-Jumbo op de ploegenpresentatie in Veghel. De twee geschorste renners waren niet aanwezig.

"Dit gedrag past helemaal niet in onze ploeg. We hebben ook meteen het signaal afgegeven dat we als ploeg moeten uitspreken waar we voor staan. Er waren heel veel mensen heel erg boos. Ze hebben nu twee maanden om er over na te denken wat ze hebben gedaan."